Millest lähtuda valides parfüümi Photopointi e-poes?

Endale sobiva parfüümi valik on äärmiselt oluline – see lubab väljendada oma isiksust, iseloomu ja tuju. Juhul, kui sa pole varem parfüümidega kokku puutunud või oled otsimas uut signatuurlõhna, võib sobiva valik esialgu segadusse ajada ka kogenud parfüümigurmaani.

Kui kaubanduskeskuses asuvas parfümeeria kaupluses on võimalus erinevaid lõhnu nuusutada, siis veebipoes seda kahjuks veel teha ei saa. Seega ongi paslik teha tutvust parfümeeriamaailma telgitagustega.

EDP, EDT – mida need lühendid tähistavad?

Kõik parfüümid koosnevad kolmest põhikomponendist: alkohol, vesi ja aromaatsete parfüümõlide komplekt. Parfüümõlide kontsentratsioon määrab parfüümi lõhnatugevuse ja kestvuse – mida rohkem seda tugevam ja kauapüsivam. Kuna parfüümide maailm toetub suuresti Prantsusmaale, siis tuleneb sealt ka lõhnade terminoloogia:

  • PP (Perfume): sisaldab 15-20% lõhnaaineid. Kõige tugevama lõhnaga – piisab vaid mõnest tilgast, et olla tugevalt tuntav tunde.
  • EDP (Eau de parfum): sisaldab 10-20% lõhnaaineid. Tuntav mõne tunni kuni paari päeva jooksul.
  • EDT (Eau de toilette): sisaldab 4-10% lõhnaaineid. Eelmisest nõrgema lõhnaga, tuntav paari tunni kuni ühe päeva jooksul.
  • EDC (Eau de cologne): sisaldab 3–5% lõhnaaineid. Mõeldud põhiliselt meestele.

Tark on soetada mitu erinevat lõhna, sest parfüüm- või tualettvett soovitatakse tavaliselt kasutada päevasel ning kõige tugevama lõhnaga parfüümi õhtusel ajal. Lisaks saab erilisemate sündmuste puhul kanda elegantsemat tooni andvaid parfüüme.

Kuidas moodustub parfüümi harmooniline lõhnaakord?

Nagu harmooniline muusikaakord moodustub mitmest noodist, moodustub ka parfüüm oma lõhnatäiuses lõhnanootidest, mis avalduvad aeglaselt järgemööda. Tänu sellisele noodikirjeldusele saame sobiva parfüümi mugavalt valida ka e-poest, sest erinevatest lõhnadest on meil valdavalt lõhnamulje olemas.

Kõigepealt avalduvad parfüümi tipunoodid. Need on väga jõulised ja annavad parfüümist esimese lõhnamulje (samas hajuvad kiiresti). Populaarsemad tipunoodid on tsitruselised ja rohu-lõhnalised aroomid, samuti võivad tooni anda lavendel, tüümian, koriander, rosmariin, basiilik, muskaatpähkel, estragon jpt.

Parfüümi tüübi ja lõhna üldise iseloomu määravad seejärel avalduvad südamenoodid. Olles sügavamad, mahedamad ja täidlasemad täiendavad need teineteist. Levinumate südamenootide koostamisel kasutatakse taimseid aroome, jasmiini, roosi, liiliat, lavendlit. Lisaks loovad täiendust puidu-, puuviljade- või idamaised aroomid.

Lõppakordiks rulluvad lahti põhjanoodid, mis aitavad eelmistel püsida ja esile tungida. Lisaks määravad põhjanoodid ära selle, millisesse kategooriasse parfüüm kuulub (lillelõhnad, idamaised lõhnad, puidulõhnad, küproselõhnad, tsitruselõhnad jne). Tavaliselt on parfüümi põhjanootidel magusavõitu aroom, mille koostamisel on kasutatakse sandlipuud, seedrit, salveid jt. Neid omakorda täiendavad idamaised vürtsid: vanilje, muskus jne.

Nüüd, kui oleme teinud esimesed sammud mõistmaks parfüümide rikkalikku ja saladuslikku maailma, vali oma lemmiklõhn Photopointi e-lõhnaosakonnast, kus leiad soodsate hindadega orginaalparfüümid maailmakuulsatelt luksusbrändidelt nagu Bvlgari, Hugo Boss, Paco Rabanne, Guess, jne.

Sukeldu parfüümide imelisse maailma – www.photopoint.ee/parfüümid

Vajad ikka abi? Võta meiega ühendust Võta meiega ühendust